Диджиталізація в дії: учні шкіл Кропивницького навчатимуться за найсучаснішими електронними ресурсами

Середа, 26 травня 2021 14:42

Кропивницька міська рада виграла грант у розмірі 2, 850 мільйонів гривень в рамках проєкту “Подолання цифрової освітньої нерівності в Україні”, що реалізується Асоціацією міст України.

Освітній проєкт передбачає обладнання шкіл сучасними електронними ресурсами. Будуть модернізовані  10 кабінетів початкової освіти, 10 кабінетів математики, 10 кабінетів початкової освіти для інклюзивного навчання та 10 закладів дошкільної освіти Кропивницького.

Сьогодні, 26 травня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович зустрівся з  радником із питань інновацій та цифрової трансформації виконавчого директора АМУ Євгеном  Халімоном, який власне, і передав сертифікат на обладнання електронними освітніми ресурсами.

Це досить непересічна і символічна подія — такий сертифікат можна розцінювати як подарунок освітянам перед закінченням навчального року. Адже  до нового навчального 2021 — 2022 сезону вчителі тих навчальних закладів, які потраплять до проєкту, встигнуть пройти навчання і підготовку для роботи із новими електронними ресурсами.

- Останній рік для освіти був надзвичайно складним, але у цьому  є свої плюси. Переваги, зокрема, в тому, що освітянам треба було надзвичайно швидко розвивати свої навички роботи із комунікаційними ресурсами. Всі ми добре розуміємо, що можливості вчителя в освітньому процесі необхідно посилювати, у цифрову епоху працювати за старими підходами викладання і з паперовими підручниками - це вже менш результативно, - зазначив Євген Халімон.

Найближчими днями буде остаточно визначено, які саме  школи стануть учасниками проєкту, аби максимально швидко розпочати підготовку вчителів до роботи із новим електронним продуктом, який буде придбано за грантові кошти.

У свою чергу, міський голова Андрій Райкович зауважив, що для освітньої галузі Кропивницького процеси диджиталізації не нові, у цьому напрямку активно працюють і його впроваджують у життя  вже не перший рік.

- Направду, упродовж шести років міський бюджет Кропивницького виділяє значні кошти для галузі освіти, тому цифровий напрямок, диджиталізація освітнього простору - від навчального процесу до системи енергозбереження у школах і дитячих садочках - у нас один із ключових напрямків, - підкреслив міський голова. - Це - пріоритет, це вже не майбутнє, а сьогоднішній день освіти міста.

Очільник міста наголосив, що особисто  контролюватиме освоєння грантових коштів, аби це був максимально ефективний процес. Він подякував  Асоціації міст України, директорату проєкту за увагу до Кропивницького і висловив готовність співпрацювати й надалі.

Користуючись нагодою, Євген Халімон запросив Андрія Райковича очолити делегацію підприємців від  Кропивницького і приєднатися разом із ними до участі у міжнародній виставці Експо-2021 в Дубаї, що розпочнеться у жовтні і триватиме протягом пів року — це гарна нагода регіональному бізнесу, який займається зовнішньоекономічною діяльністю, заявити про себе на міжнародній арені.

Усі новини