Діалог влади і громадськості: об’єкти укриття у Кропивницькому мають бути готовими прихистити містян у час «Ч»

П'ятниця, 21 січня 2022 15:01

Сьогодні, 21 січня, відбулася робоча зустріч  Кропивницького міського голови Андрія Райковича із громадськими активістами.  Головним питанням порядку денного зустрічі стало обговорення технічного стану об’єктів укриття міста та підвалів багатоповерхівок. І влада, і громадськість зацікавлені у тому, щоб вони були максимально готовими прихистити людей у випадку надзвичайних ситуацій.

Минулого року міський голова доручив профільним службам  проінвентаризувати та прибрати підвали в житлових багатоповерхівках. Комунальники за роботу взялися одразу і сьогодні ще продовжують її виконувати. Працівники ЖЕО вичищають підвали від непотребу, у разі необхідності - ремонтують, проводять дезінфекцію та дезінсекцію, забезпечують освітлення приміщень. У свою чергу, активісти цікавилися реальним станом об’єктів укриття, ходом та якістю їхньої підготовки, адже нині надважливо, щоб всі ці приміщення були технічно справними і готовими оперативно прийняти містян.

Андрій Райкович поставив чітке завдання комунальникам не збавляти темпів робіт, налагодити тісну співпрацю із  громадськими активістами і регулярно інформувати  їх про перебіг виконання доручення.

- Підвали повинні бути готовими до того, щоб стати укриттям для наших містян у випадку надзвичайних ситуацій. Не дай Бог, щоб вони знадобилися, але готовність має бути стовідсоткова, - наголосив міський голова. – А громадські активісти – люди з досвідом, вони пройшли через горнило АТО, тому не ігноруйте їх позицію, а радьтеся, дослухайтеся до них і шукайте шляхи співпраці у цьому напрямку.

Усі новини