Депутат на окрузі: жителі Кущівки будуть з городами

Четвер, 23 березня 2017 10:56

Близько 120 мешканців мікрорайону Кущівки, що в Кропивницькому, найближчим часом матимуть власні городні ділянки. Отримати землю їм допоміг депутат міської ради Кропивницького, голова депутатської фракції політичної партії «Рідне місто» Олександр Шамардін.

Раніше мешканці Кущівки обробляли городи на землях, що відносяться до Первозванівської сільської ради. Земля була розпайована, але власники нею не користувалися. Мешканці сплачували за користування своїх ділянок 300 гривень на рік. У цю суму входила й плата за охорону городу та культивацію. Однак минулого року пайовики уклали угоду з фермером і віддали свої паї йому. Люди залишилися без городів. За нинішньої ситуації для багатьох це була катастрофа, адже з тієї землі родини годувалися – вирощували овочі, городину.

Про свою проблему мешканці розповіли на зустрічі депутату Олександру Шамардіну. Розповіли, особливо не сподіваючись на те, що вона буде розв’язана, адже нічийних земель поряд із мікрорайоном не залишилося. Просили допомогти, а самі казали: та все одно у вас нічого не вийде. Але помилилися. Депутат швидко знайшов вихід із ситуації, про що й розповів у середу на зустрічі мешканцям. Йому вдалося домовитися з бізнесменом Максимом Березкіним про надання мешканцям під городи земельної ділянки, що знаходиться за півтора кілометра від їхніх помешкань.

– Вам залишається створити робочу групу, визначитись, скільки саме людей хочуть взяти городи й якої площі, а також назвати суму коштів, яку ви готові сплачувати за землю, – повідомив мешканцям під час зустрічі Олександр Шамардін. – після цього я зустрінусь із Максимом Березкіним й остаточно вирішу це питання, також визначимось, на який термін буде виділено земельну ділянку – рік, п’ять чи більше.

Мешканці не скупилися на слова вдячності.

– Для багатьох ті городи були справжнім порятунком, – каже голова квартального комітету №13 Наталія Пустовіт. – І коли пайовики її забрали, люди були у відчаї. Ми дуже вдячні Олександру Шамардіну, що він зумів так швидко вирішити цю проблему, знайшов земельну ділянку для них, та ще й так недалеко. І це – не єдина добра справа депутата. Він часто приїжджає до нас на зустрічі, багато чого зробив для мікрорайону. Зокрема, за його сприяння і зупинку громадського транспорту відремонтували, і покрівлі в п’ятиповерхівках полагодили зараз будуть відновлювати мережі освітлення. За словами Наталії Пустовіт, раніше городи мали близько 120 мешканців Кущівки, зараз же, на її думку, кількість бажаючих взяти землю зросте до двохсот. Та землі вистачить на всіх.

– Раніше під городи тут було виділено шість гектарів землі, - пояснив Олександр Шамардін. – А ділянка, що готовий віддати людям у користування Максим Березкін, - близько 15 гектарів. Я дуже вдячний йому за те, що він буквально за день вирішив це питання. Зараз – саме час висаджувати овочі. Як тільки мешканці визначаться, скільки землі їм потрібно, вони вже зможуть обробляти свої ділянки, а тим часом будуть оформлені всі необхідні документи.

Мешканці вирішили теж не затягувати із цим питанням – списки бажаючих отримати городи вони передадуть депутату під час зустрічі уже завтра.

Джерело: http://vechirka.com.ua/

Фото: Яна Вічірко

Усі новини