«Чуття єдиної родини»: музична школа №2 імені Юлія Мейтуса відзначила свій 45-річний ювілей

П'ятниця, 6 грудня 2019 20:25

У вівторок, 03 грудня,  колектив Кропивницької музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса святковим концертом «Чуття єдиної родини» відзначив 45-річчя від дня створення  мистецького навчального закладу.

Саме 1974 року в будівлі на вулиці Гоголя першого вересня тринадцять викладачів на чолі з директором школи В’ячеславом Івановим розпочали заняття зі своїми першими шістдесятьма учнями. Уже за кілька років у школі діяли музичні дуети, тріо, ансамблі учнів та викладачів, які демонстрували високий рівень виконавської майстерності. А через шість років тут виник знаний згодом серед шанувальників музики викладацький оркестр камерної музики під керівництвом Геннадія Єрьоменка. 1984 року школу очолив Зарій Макієвський. За його директорування її через сім років з вулиці Преображенської перемістили в нове приміщення на вулиці Євгена Маланюка. Уже в ньому виник відомий нині в Україні та за її межами ансамбль бандуристок "Мальви", першим керівником якого стала викладач школи Галина Козлова. Нинішній директор школи Валентина Ревенко очолила її 1998 року.

- Найголовнішим здобутком школи за всі роки її функціонування є надзвичайний авторитет у громаді  і повага у мистецькому середовищі, - відзначила Валентина Ревенко. -  Батьки довіряють нам найдорожче, що у них є - своїх дітей. Підтвердженням успішності нашого колективу учнів і педагогів є високі місця на конкурсах і фестивалях найвищого рівня.  Школа постійно розвивається, діти мають можливість займатися у капітально відремонтованому приміщенні, закуплені нові інструменти. Але нам є ще куди рости і я переконана, спільними зусиллями, з відчуттям єдиної родини ми реалізуємо власну мрію.

Яскраві концертні програми, створення сучасних творчих проектів, успішні виступи на виконавських конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівня, чільне місце серед кращих педагогічних колективів не тільки Кропивницького,  Кіровоградської області, але і  всієї України – це сьогоднішні досягнення школи. Заслужену славу  педагогічний колектив завоював у звитяжній повсякденній праці, у пошуках та вихованні юних обдарувань. Особливою гордістю педагогів є учні, які обрали своєю професією музичне мистецтво, адже в музичному  коледжі  зараз навчаються багато випускників, які продовжують  традиції колективу та примножують славу мистецтва рідного краю.  

- Коли ми спостерігаємо за виступами вихованців музичної школи №2, сильніше відчуваємо,  для кого ми зобов'язані працювати, і  хто насправді є головними в нашому житті, і за ким майбутнє нашого міста, а значить і всієї країни. Це-ви: талановита молодь, обдаровані діти! – наголосив у своєму вітальному слові міський голова Андрій Райкович. -  Я прийшов щиро привітати ваш великий творчий колектив з ювілеєм і від імені громади, депутатського корпусу, виконавчого комітету побажати вам творчих успіхів і нових перемог. У місті жодне масштабне свято не проходить без вас. Ми гордимося перемогами кожного вашого колективу. Кропивницький -надзвичайно співоче місто, про яке вже знають і в Парижі. Низький уклін усім шановним педагогам, усій музичній школі №2. Я переконаний, що ваш талант, ваша музика, ваші голоси завжди звучатимуть красиво і голосно.  Успіхів вам і красивої музики. Все у світі тимчасове, а музика-вічна!

Справжньою гордістю школи стали творчі колективи учнів і педагогів, які гідно презентують рідне місто в Україні і далеко за межами своєї країни. Нині Кропивницька  музична школа № 2 імені Юлія Мейтуса – це творчий колектив із п’ятдесяти викладачів та більш ніж трьохсот учнів, що навчаються мистецтву гри на двадцяти п’яти музичних інструментах.  Своєю майстерністю на ювілейному концерті полонили серця шанувальників музики:

 Зразковий хор учнів молодших класів «Веселка»;

Зразковий хор старших класів «Согласіє»;

Зразковий духовий оркестр «Сурми Єлисавета»;

Капела бандуристів «Україночка»;

Оркестр народних інструментів «Верея»;

Хор учнів першого класу «Смайлики»;

Зведений хор школи «Сузір’я»;

Музичний театр «Менестрелі»;

Вокальний ансамбль першокласників «Смайлики»;

Вокальний ансамбль «Веселка»

Вокальний ансамбль «Камертон»

Інструментальний ансамбль «Гармонія»;

Камерний ансамбль «Рондо»;

Ансамбль скрипалів «Фантазія»;

Камерне тріо «Віола»;

Ансамбль викладачів «Диксиленд»;

Ансамбль гітаристів.

Педагогічний колектив школи - це професійні майстри своєї справи, талановиті, високоосвічені та енергійні викладачі, серед яких двоє мають звання залужений діяч мистецтв та заслужений працівник культури України, шістьом присвоєне педагогічне звання «викладач –методист» та дев’ятьом – «старший викладач». У закладі працюють  2 кандидати мистецьких  та педагогічних наук, а 33 викладачі мають вищу кваліфікаційну категорію.

Педагогічний та учнівський колективи музичної школи №2 ім.Ю.С. Мейтуса  мають чіткі  визначені орієнтири для зростання та зміцнення, оптимізм і позитивний настрій для подальшої  творчої роботи та авторитет однієї із перспективних мистецьких шкіл України.

Усі новини