Четверо медиків із Кропивницького з нагоди професійного свята отримали відзнаки «За заслуги»

Середа, 16 червня 2021 14:28

Сьогодні, 16 червня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович, напередодні Дня медичного працівника вручив медикам обласного центру відзнаки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету „За заслуги” ІІ ступеню.

За вагомий внесок у розвиток сфери охорони здоров’я Кропивницького, сумлінну працю, високий професіоналізм у наданні медичної допомоги населенню в період пандемії, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відданість професії та з нагоди Дня медичного працівника відзнаку отримали:

  • Ліна Фокіна, завідувач відділенням анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії ЛШМД;
  • Ігор Шаповалов, лікар-анестезіолог міського пологового будинку;
  • Оксана Макарук, начальниця управління охорони здоров’я Кропивницької міської ради;
  • Оксана Кабанчук, заступник головного лікаря ЦМЛ.

Оксана Кабанчук розповіла, коли лікарі центральної міської лікарні понад рік тому прийняли першого пацієнта з коронавірусною інфекцією, мали недостатньо ресурсів, щоб ефективно працювати і рятувати життя людей.

- Нині наша лікарня перетворюється на потужний медичний заклад. І за це ми щиро дякуємо Вам, Андріє Павловичу,  депутатському корпусу, - зазначила Оксана Кабанчук. – Тепер ми маємо надзвичайно комфортні інфекційні відділення, сучасне, експертного класу обладнання, висококласні фахівці приїздили, щоб навчити нас на ньому працювати. Ми озброєні і робимо все, щоб рятувати життя кропивничан!

Андрій Райкович переконаний, медичні працівники – сучасні герої. Адже на собі добре відчув, як всі вони боролися і продовжують виривати у COVIDу кожне людське життя.

- Я доземно вклоняюсь кожному із вас! Кожному, від лікаря до санітарочки. Бо всі ви, спочатку без грошей, без протоколів, ризикуючи власним життям рятували людей. Медики – це золотий фонд нашого міста й області. Лише завдяки вашому професіоналізму, невтомній праці та досвіду врятовані тисячі життів,  - зазначив Андрій Райкович. – Я вам щиро бажаю щастя, миру і добра. Нехай Господь сторицею віддячить за кожне врятоване життя. А головне - будьте всі здорові!

Усі новини