Бойкотування засідання постійної депутатської комісії гальмує вирішення проблеми лікування важкохворої дитини у Кропивницькому

Середа, 5 квітня 2017 17:08

Сьогодні, 5 квітня, вчергове через відсутність кворуму зірвалося засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Цього дня члени комісії мали розглянути 37 питань порядку денного, але через бойкотування засідання частиною депутатів, свою роботу комісія так і не розпочала.  Не прийшли на засідання і уникають покладених на них депутатських обов’язків Сергій Капітонов (“Свобода”), Юрій Гребенчук (“Батьківщина”), Віталій Бєлов (“УКРОП”) та Юрій Деркаченко (БПП).

- У статтях 11, 18 і 20 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” прописано, що депутати зобов’язані приходити на засідання постійних комісій та сесій, але в даному випадку ці норми статей ігноруються депутатами, - зазначив член комісії Анатолій Ларін. – На жаль, механізм притягнення до якоїсь відповідальності депутатів у законі прописаний дуже погано. Тільки, якщо депутат пропустив більше половини пленарних засідань сесій і комісій за рік, тоді, у такому випадку, рада або народ можуть відкликати даного депутата. Іншого механізму немає.

Сьогодні на засідання комісії прийшли громадяни, проблеми яких потребують негайного вирішення. Одне з таких питань стосувалося приватизації земельної ділянки її власниками для продажу, оскільки їхній важкохворій дитині терміново потрібна чимала сума грошей на лікування. Але через відсутність кворуму це питання також не було розглянуте. Голова комісії Олександр Шамардін запропонував батькам хворої дитини звернутися безпосередньо до депутатів, або через засоби масової інформації, щоб через них закликати до совісті депутатів, щоб ті повернулись до роботи і допомогли у вирішенні нагальних проблем кропивничан.

- Депутати від опозиції люблять заявити, що їм хочеться, аби земельнi питання у міській раді розглядалися прозоріше, - наголосив голова комісії Олександр Шамардін. -  У той же час, за мого головування вiдразу розпочалися онлайн-трансляцiї засiдань депутатської комiсiї, для зручності ми створили сторiнку в соціальній мережі “Facebook”, публічно інформуємо про порядок денний кожного засідання. Що можна ще запровадити, щоб працювати ще прозорiше.

Чергове засiдання земельної комiсії заплановане на 12 квiтня. Члени комісії запропонували запрошувати відсутніх депутатів через соцiальнi мережi, оскільки на дзвінки голови комісії вони не відповідають.

Усі новини