«Білосніжка і сім гномів»: світова музична казка в музеї Осмьоркіна

Вівторок, 24 грудня 2019 10:54

У Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна напередодні Дня Святого Миколая - одного з найулюбленіших зимових свят дітлахів і дорослих відбулася презентація музичної казки «Білосніжка та сім гномів» за участі учнів музичної школи №1 імені Генріха Нейгауза.

Організатор заходу - викладач відділу фортепіано Наталія Єсауленко підготувала цікаву театральну постановку за мотивами однойменної історії відомих німецьких казкарів Братів Грімм.

Учасниками музичної вистави стали вихованці молодших класів, які в яскравих костюмах виглядали справжніми артистами. Співами та грою на різноманітних музичних інструментах – сопілці, скрипці, гітарі, домрі, баяні і, звичайно, на роялі – вони зачарували всіх гостей, серед яких було багато малечі, що захоплено спостерігала за головними героями казки.

І хоч більшість глядачів пам’ятають повнометражний анімаційний фільм про Білосніжку американської компанії Волта Діснея 1937 року, який був першим виготовленим у повному кольорі і вважається найкращим мультфільмом усіх часів, адже відзначений престижною кінопремією «Оскар», його автор, до речі, отримав одну повноцінну статуетку Оскара і сім маленьких - за числом гномів, все ж були приємно вражені дійством маленьких акторів, їх безпосередністю і щирістю, та всіляко підтримували виступаючих голосними аплодисментами.

По закінченні казки з вітальним словом до всіх учасників заходу – і учнів, і викладачів, і батьків звернулася директор музичної школи №1 імені Генріха Нейгауза Євгенія Малявкіна. Вона відзначила майстерний виступ юних музикантів, їх музичні та театральні здібності і подякувала батькам, які активно долучилися до підготовки вистави. Вітання прозвучали і від директора художньої школи імені Олександра Осмьоркіна Ганни Тимофієнко. Вона прийшла на виставу з учнями – юними художниками і зауважила актуальність проведення таких  мистецьких акцій у вихованні естетичних смаків учнів та збагачення їх світогляду.

А директор музею Віта Чернова, похваливши юних музикантів за виконавську майстерність гри на інструментах, подарувала їм солодощі.

Важливо, що  надзвичайно красиві декорації, які під час дійства створювали атмосферу загадковості і казковості, залишаться в меморіальному залі на всі новорічні свята в якості фотозони для відвідувачів музею.

Тож колектив музею запрошує всіх кропивничан і гостей міста завітати до музею, аби наповнитися позитивними емоціями від споглядання творів образотворчого мистецтва та зробити унікальне новорічне фото в музейному інтер’єрі.

Віта Чернова, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини