Бібліотечна планета Кропивницького: флікери, “Хутір Надія”, сервіс “Дія” - від розваг до навчання

П'ятниця, 24 вересня 2021 11:30

Для маленьких та дорослих жителів мікрорайону Новий у Кропивницькому  фахівці бібліотечної філії №17 провели на Лавандовій клумбі творчий “Осінній аудіовечір”.

Тут лунала аудіовистава "Маленький принц", а найуважніші учасники свята розбирали почуте на цитати та отримували призи. Бібліотекарі розважали присутніх  цікавими вікторинами та флікер-майстер-класами.

Проєкт “Облаштування відкритого громадського простору “На клумбі”” реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні в партнерстві з бібліотекою-філією №17 МЦБС ,ГО”Агенція сталого розвитку “Хмарочос та, відділом інфраструктури Новенського старостинського округу

Паралельно флікери робили і в самій бібліотеці - всього за день їх виготовили зо шість десятків.

Багато хто з молодших школярів взагалі вперше познайомився із флікерами-світловідбивачами і дізнався про їхні функції. Відтепер школярі будуть пам'ятати, що, повертаючи світло водієві, вони в темну пору дня збережуть своє життя.

В обласному центрі триває Всеукpаїнське свято театpального мистецтва "Веpесневі самоцвіти".  В рамках театрального фестивалю користувачів бібліотеки-філії №2 ознайомили із унікальною письменницькою садибою, що постала в нашому степовому краї наприкінці ХІХ століття, під час інтерактивної краєзнавчої екскурсії «Оазис в степу», також демонстрували фільм «Іван Карпенко-Карий. Кохання і одруження з Надією Тарковською» з циклу «ГРА ДОЛІ» та відеосюжет «Хутір Надія».

А вже цієї суботи, 25 вересня, заповідник-музей "Хутіp Надія"  радо зустрічатиме гостей  з усієї України. Адже з з 20 по 26 веpесня проходить 51-е Всеукpаїнське свято театpального мистецтва "Веpесневі самоцвіти".

А в бібліотеці-філії №19 продовжують вчити кропивничан різного віку користуватися сервісом “Дія”.

Усі новини