Андрій Табалов: прийняті міською радою рішення з оподаткування є компромісними, а ставки податків одними із найнижчих в Україні

Понеділок, 25 червня 2018 16:16

Міська рада Кропивницького мала б працювати ще ефективніше. На цьому наголосив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 25 червня.

- Я не дуже задоволений результатом роботи останнього засідання сесії, - відзначив Андрій Табалов. – Депутатський корпус не виконав запланованого - не почав розгляд питань регулювання земельних відносин, а їх близько двохсот. А за кожним рішенням стоять люди, які довгий час чекають на вирішення свого питання.

Секретар міської ради також звернув увагу на необхідність ретельнішої підготовки до сесійних засідань з боку депутатського корпусу.

- Яскравим прикладом тому є прийняття важливих рішень з питань оподаткування у Кропивницькому, - підкреслив Андрій Табалов. – Після сесії можна було почути багато критики з питань встановлення ставок податку на нерухомість і єдиного податку, у тому числі щодо процедури їх прийняття. У той же час, необхідно розуміти, що у таких рішень є певні, визначені терміни  прийняття. Запропоновані проекти були завчасно оприлюднені, під час їх  обговорення  надходили пропозиції, вони опрацьовувалися, вносилися зміни. Тобто, щоб розуміти суть прийнятих рішень, необхідно вчасно долучатися до роботи над ними. Проекти рішень пройшли депутатські комісії, були підтримані виконавчим комітетом, увесь час тривала нормальна дискусія і прийняте рішення, вважаю, було цілком компромісним. До речі, ставки податку на нерухомість у Кропивницькому є одними із найнижчих в Україні.

Усі новини