Андрій Табалов: міський бюджет Кропивницького на 2020 рік має максимально вирішити проблеми мікрорайонів міста

Четвер, 5 грудня 2019 14:45

Сьогодні, 05 грудня, у міській раді Кропивницького відбувся черговий День депутата під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова. Головною метою робочої зустрічі представників депутатського корпусу стало обговорення проєкту бюджету міста на 2020 рік.

На початку  зустрічі Андрій Табалов проінформував колег і громадськість міста про стратегічно важливі проєкти, які були реалізовані у 2019 році завдяки тісній співпраці міського голови, депутатського корпусу і виконавчих органів міської ради.

- Цього року ми плідно попрацювали. Завдяки тісній співпраці депутатського корпусу і міського голови ми вирішили низку глобальних проблем міста, реалізували насправді масштабні проекти: будівництво арки по вулиці Ельворті, випуск на маршрути нових тролейбусів з автономним ходом, зведення нової багатоповерхівки, капітальний ремонт мосту по провулку Об’їзному. У наступному році відкриємо новий ЦНАП з понад трьома сотнями послуг для містян, - відзначив секретар міської ради. - Але з боку громади міста залишається ще чимало критики, і не дивно, бо роботи на округах ще дуже і дуже багато. Минулого тижня на апаратній нараді я анонсував тему сьогоднішнього Дня депутата, щоб у вас було вдосталь часу для зустрічі з мешканцями свого виборчого округу і обговорення з ними проблемних питань у мікрорайонах. Сьогодні ми з вами повинні додати останні штрихи, щоб на наступному сесійному засіданні вже ухвалити бюджет на наступний рік.

Проєкт бюджету міста на 2020 рік презентувала депутатам начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова. Депутати мали можливість долучитися до обговорення проекту, поставити посадовиці свої питання та внести доповнення. Серед озвучених народними обранцями пропозицій були такі, як  асфальтування територій дитячих садочків, заміна електромережі та встановлення систем сигналізації у навчальних закладах. А депутат фракції “Наш Край” Олег Краснокутський своїм депутатським запитом запропонував ініціювати  розробку нової міської програми “Затишний двір”.

- Протягом депутатської каденції VII скликання ми з вами реалізували масу великих проєктів, пов’язаних з розвитком дорожньої інфраструктури міста, у тому числі масштабне будівництво  “Арки”. На жаль, ми не змогли забезпечити належним чином планомірну роботу по приведенню до належного стану дворових територій, - зауважив Олег Краснокутський. - Люди чекають від нас, аби були забезпечені ремонтні роботи саме на внутрішньодворових територіях та проведені капітальні ремонти не тільки магістральних доріг, а найперше міждворових проїздів.

За пропозицією депутатів до програми необхідно включити благоустрій внутрішньодворових територій з обов’язковим облаштуванням проїздів та тротуарів, встановленням дитячих та спортивних майданчиків, забезпеченням освітлення прибудинкових просторів, встановленням урн та лавок біля під’їздів, обрізкою та видаленням аварійних дерев, висадженням нових зелених насаджень, ремонтом під’їздів із заміною вікон і дверей.

Депутати підтримали ініціативу Олега Краснокутського, але зауважили, що у програмі слід врахувати також інтереси мешканців приватного сектора, який також потребує благоустрою і ремонту доріг.

Підсумовуючи результати обговорення, Андрій Табалов зазначив, що протягом року дійсно було реалізовано чимало глобальних міських проектів. Тому сьогодні необхідно  зосередити увагу на проблемах мікрорайонів.

- Коли я зустрічаюсь з людьми, перше, про що вони мені говорять — це ремонт прибудинкових територій, облаштування освітлення, тротуарів. Це все можна одразу внести до проєкту і потім поступово реалізовувати, - зауважив Андрій Табалов. - Бо зроблена магістральна дорога з гарними тротуарами, яка закінчується біля житлових будинків, а далі ями та болото, не порадує людей, які у негоду по цьому ж болоту повинні дійти до зупинки, магазину чи дитячого садочку. Ремонт прибудинкових територій не менш важливий - там також ходять люди, мами з візочками, їздять машини. Відремонтовані ліфти і дахи — це також комфорт і безпека кропивничан. Тому наша з вами задача — ухвалити “народний” бюджет, який дозволить максимально вирішити проблеми жителів мікрорайонів.

Усі новини