Андрій Табалов: активний діалог влади і громади – запорука розв’язання найскладніших проблем у мікрорайонах Кропивницького

Четвер, 23 травня 2019 13:45

У середу, 22 травня, секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов провів чергову зустріч на першому виборчому окрузі, тепер з мешканцями будинків 21 корп. 2 і 3 по вулиці Жадова. Оскільки виборці мікрорайону порушували велику кількість питань, пов’язаних з роботою громадського транспорту, у діалозі з громадою   взяв участь і профільний заступник міського голови Олександр Вергун.

Від імені мешканців виступила голова ОСББ “Переможець 21” Тетяна Джулай. Вона озвучила перелік проблем, які на сьогодні найбільше турбують жителів двох будинків.

- Минулого разу, під час нашої зустрічі з вами і міським головою, ми озвучили шість питань, чотири з яких були успішно і оперативно виконані, - зауважила Тетяна Джулай. - Ми вдячні міській владі і всім комунальним службам, які долучились до вирішення наших проблем. Але  залишилось ще два глобальних питання, які нас, як мешканців цього мікрорайону, дуже турбують — це благоустрій прилеглої території і облаштування ливневої каналізації.

За словами голови ОСББ, ливнева каналізація не справляється з потоками води, які після дощу стікають з вулиці Космонавта Попова і заливають вулицю Жадова. Олександр Вергун, у свою чергу, звернув увагу людей, що робота над проектно-кошторисною документацією із реконструкції системи водовідведення в цьому місці вже завершується.

- Щодо ливневої каналізації - цього року у міському бюджеті були закладені кошти на розробку проекту і він уже майже готовий, - відзначив заступник міського голови. - Наступного тижня проект повинні передати на експертизу. Але вартість проекту збільшилась вдвічі у зв’язку з підвищеною складністю об’єкта. За умови стабільного фінансування і можливостей міського бюджету, можна буде говорити про проведення реконструкції наступного року.

Ремонт асфальтового покриття прибудинкової території теж буде здійснено, він є  в плані, і проект на виконання робіт перебуває на  завершальній стадії, запевнив Андрій Табалов.

- Кошти на ремонт з міського бюджету виділені, залишилось визначитись із підрядником, і, оскільки це допорогові закупівлі, процес його визначення відбуватиметься швидше, - повідомив Андрій Табалов. - Після проведення усіх необхідних процедур ремонтні роботи можна буде розпочинати.

Ще одне важливе для громади питання стосувалося реалізації проекту-переможця “Європейські стежини”, запланованої на липень-серпень поточного року. Проблему люди вбачають у затримці встановлення камер відеоспостереження. Попередньо, їх мають облаштувати аж у жовтні. Мешканці надзвичайно стурбовані тим, що за цей час майданчик можуть розтрощити і розібрати вандали. А оперативне встановлення відеокамер, на їхню думку, стимулюватиме жителів і гостей мікрорайону дотримуватись порядку. Андрій Табалов поділяє занепокоєння людей з цього приводу і пообіцяв розібратись у даній ситуації.

Крім того, під час зустрічі мешканці порушили перед секретарем міської ради питання обрізки дерев, якість якої останнім часом турбує усіх кропивничан, у тому числі і міську владу.

- Що стосується обрізки дерев, то ми будемо приймати рішення або про заборону на її проведення, або створимо робочу групу, яка шукатиме шляхи грамотного вирішення проблеми, і обов’язково попрацюємо з підрядними організаціями та обленерго, - наголосив Андрій Табалов. - Особисто я не задоволений якістю обрізки у нашому місті. Це питання стоїть одним з перших у переліку проблем, які турбують містян.

Підбиваючи підсумки зустрічі, очільник депутатського корпусу зауважив, що за останні чотири роки у місті вирішено багато складних питань, які до цього не розглядалися роками.

- Завдяки процесам  децентралізації, запущеним Верховною Радою, у нашому міському бюджеті останні чотири роки активно наповнюється фонд розвитку міста, до якого щороку надходить близько 300 мільйонів гривень, - поділився інформацією Андрій Табалов. - Саме за ці кошти місто щороку купує нові автобуси, тролейбуси, а нині ремонтуємо арку та будуємо сучасний ЦНАП. Звичайно, що нам хочеться робити все більше і більше для міста.  На жаль, на реалізацію усіх проектів одразу не вистачає коштів. Але протягом двох-трьох років ми поступово будемо задумане втілювати у життя.

На завершення зустрічі мешканці подякували Андрію Табалову за турботу та співпрацю з ОСББ, а секретар міської ради відзначив активність членів об’єднання, адже саме завдяки їхній небайдужості мікрорайон в останні роки став набагато привабливішим і ошатнішим.

Усі новини