Андрій Райкович: якісне прибирання і благоустрій території Кропивницького – пріоритетне завдання міської влади

Понеділок, 12 березня 2018 15:00

Територія обласного центру має скрізь і щоденно прибиратися якісно, незалежно від складності погодних умов. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 12 березня.

- Люди справедливо нарікають за не скрізь прочищені зупинки і тротуари, - відзначив очільник міста. - І тому я знову наголошую, що необхідно знайти і придбати сучасну, якісну, функціональну техніку саме для такого роду робіт: очищення великих зупинок громадського транспорту. Лопатами ми не впораємось, коли величезна маса снігу перетворюється у воду, а потім це все замерзає. Наразі такого універсального механізму в місті немає, тому прошу всі комунальні служби, ЖЕО, управління ЖКГ приділити максимальну увагу зупинкам, у тому числі тим, що на околицях, посипати пішохідні доріжки, особливо зранку.

Міський голова також звернув увагу учасників наради на недостатню активність громади у допомозі місту під час сильних снігопадів.

- Коли випадає за день місячна норма снігу – це стихія, протистояти якій має об’єднана громада, - підкреслив Андрій Райкович. – І людський ресурс у ці дні місту був дуже потрібний, але ні студенти, ні старшокласники шкіл, ні військові не запропонували свою допомогу з розчистки територій і підходів до соціально важливх об’єктів.

А зараз особливу увагу комунальники приділятимуть вивезенню снігу на спеціально відведені для цього місця. Тримати на контролі ситуацію з пропуском повеневих вод міський голова доручив управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Спеціалісти управління матимуть оперативну інформацію по виконанню протипаводкових хаходів у Кропивницькому і доводитимуть її до населення.

Усі новини