Андрій Райкович: вчасний старт нового опалювального сезону – завдання №1 для комунальників Кропивницького

Понеділок, 11 жовтня 2021 13:32

Ключовим питанням для спеціалістів головного управління житлово – комунального господарства міської ради і фахівців міської теплоенергетики залишається вчасний старт і якісне проходження нового опалювального сезону.

На цьому сьогодні, 11 жовтня, під час щопонеділкової апаратної наради наголосив Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Очільник міста - учасник багатьох перемовин, селекторів, консультацій щодо підготовки до опалювального сезону зауважив, що  складний переговорний процес з центральними органами влади ще не завершено.

- Місцеві громади самотужки не подолають сьогоднішні проблеми. Для нашого міста вони особливо чутливі. Тому ми продовжуємо діалоги з центром, з Нафтогазом, ми будемо й надалі відстоювати інтереси громади. Бо нам є куди і на що витрачати бюджетні кошти, яких не так багато. Ми не місто-мільйонник, не маємо великої промисловості, а витрат - багато. Ви знаєте вже тариф на газ для бюджетної сфери - 16.80 гривень. І сьогодні треба брати активну участь в торгах і зафіксувати цю ціну для всіх комунальних закладів, - наголосив Андрій Райкович. – Щоб ми максимально були готовими першочергово  почати опалювальний сезон для освітянських і медичних закладів обласного центру!

Андрій Райкович закликав усіх розпорядників бюджету заощадливо господарювати, економити кожну копійку і паралельно готувати нові проєкти, нові майданчики для отримання додаткових коштів із різних джерел фінансування.

- Окремо звертаюсь до КП “Теплоенергетик”, до головного управління ЖКГ, завершуйте випробування мереж, і не дай Боже, допустите виникнення  гідроударів! Ми входимо в зиму! За кожен порив необхідно відповідати, - попередив міський голова. - Перевірте всі котельні і теплопункти, не забувайте про всі ваші розриття. Люди вам вказують адреси щодня, де є проблеми, тому беріть до уваги і мною сказане і вами заплановане.

Андрій Райкович доручив також якісно підготувати до зими дорожнє господарство. Щоб до холодної пори  року були готовими не лише магістральні шляхи, а й дороги на околицях.

Усі новини