Андрій Райкович: «У Кропивницькому виховують справжніх патріотів України»

П'ятниця, 4 травня 2018 17:35

Сьогодні, 4 травня, у Кропивницькому відбувся шостий щорічний конкурс строю та пісні «Майбутній захисник України», у якому цього року взяли участь 27 команд. Привітати і підтримати дітей на захід завітали представники міської влади, ветеранських організацій, місцевого козацтва, військові, які пройшли службу у зоні АТО.

Змагання розпочались у Ковалівському парку, де шляхом жеребкування, всі команди були поділені на 2 дивізіони, і в кожному з них були визначені переможці. Старшокласники змагалися у стройовій підготовці, вмінні виконувати команди, вигукувати гасла та співати стройові пісні. Виступи загонів і зовнішній вигляд учасників команд оцінювали військові.

Після того, як конкурсанти продемонстрували всі свої вміння, команди маршем вирушили на площу перед міською радою. Тут школярів уже чекали міський голова Кропивницького Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов.

- Міський конкурс строю і пісні “Майбутній захисник України” вже переріс шкільні канони, – зазначив Андрій Райкович. - Тому що кожен загін, кожна школа із року в рік демонструють високий вишкіл, творчий підхід, і надзвичайне бажання перемогти. Наше місто має славну і давню історію становлення, гартування козацького, військового духу, підготовки військових найвищого класу. Вони і сьогодні на передовій захищають свободу і незалежність рідної землі. А ви, особливо юнаки, є достойною зміною нашим хоробрим героям.

Переможців, як і кожного року було шестеро. У першому дивізіоні перше місце посіла команда ЗОШ №8, друге – ЗОШ №2, а третє місце посів загін гімназії №9. У другому дивізіоні лідерами стали вихованці НВО №25, друге почесне місце заслужено отримав загін ЗОШ №22, третє місце судді віддали ЗОШ №31.

Керівники міста вручили всім учасникам змагання кубки та цінні подарунки. Усі вони на свято 9 травня крокуватимуть у загальноміській колонні до Меморіалу Фортечні Вали.

Усі новини