Андрій Райкович тримає на особистому контролі хід підготовки ДП «Кірповоградтепло» до нового опалювального сезону

Вівторок, 31 липня 2018 16:57

Сьогодні, 31 липня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович разом з профільним заступником Олександром Мосіним проінспектували підготовку до нового опалювального сезону теплогенеруючих підприємств обласного центру.

Очільник міста розпочав контрольну поїздку з візиту на котельні ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”, де наразі проводиться оновлення та ремонт теплоізоляції трубопроводів та ємностей, поточний ремонт та наладка теплових мереж, заміна теплообмінників на котлах, прочищення і заміна пальників. Перевірили хід ремонтів на котельні по вулиці Глінки та на найбільшій котельні орендарів ЦМК – Піденно-Західній.

Міський голова відзначив, що на котельнях ще багато роботи, але у підприємства є в запасі два місяці. За цей період підготовчі роботи мають бути виконані в повному обсязі, а якість виконання Андрій Райкович перевірить додатково в середині вересня.

- Ремонтні роботи на котельнях проводяться за графіками. Керівництво теплогенеруючого підприємства запевнило, що усі заходи із заміни запірної арматури, трубопроводів, відновлення ізоляції труб будуть виконані вчасно, - зазначив Андрій Райкович. - Але як у очільника міста в мене виникло кілька зауважень щодо організаційно-технічних заходів, темпів ремонтних робіт, які орендне підприємство пообіцяло взяти до уваги та виконати. Сподіваюсь, що теплоенергетики, які з року в рік готують місто до опалювального сезону, цього року також спрацюють надійно і якісно та своєчасно підготують теплове господарство.

Серед недоліків міський голова відзначив недостатню якість зварювальних та теплоізоляційних робіт, ремонтні роботи на насосній групі теж бажають бути кращими. Також Андрій Райкович звернув увагу на не зовсім задовільний санітарний стан прилеглих територій та приміщень котелень. що також має велике значення: котли і труби повинні бути пофарбовані у відповідний колір, а розбиті вікна засклені.

- Ремонтні роботи у котельнях наразі в розпалі, а не на стадії завершення, - підкреслив Андрій Райкович. – Тому, як міський голова, я зобов’язаний контролювати ці процеси, дотримання тепловиками термінів і належної якості виконання робіт. Свої зауваження я передав керівникам підприємства. Вони ж, у свою чергу, мають усунути їх якнайшвидше, щоб котельні були підготовлені і здані в експлуатацію як належить, а опалювальний сезон у Кропивницькому розпочався вчасно.

Усі новини