Андрій Райкович: Створення перинатального, гемодіалізного та інсультного центрів у Кропивницькому – головне завдання міської влади у сфері охорони здоров’я

Середа, 25 січня 2017 15:53

Плани реформування медичної галузі обговорили сьогодні, 25 січня, на зустрічі з головами квартальних комітетів міський голова Кропивницького Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов.

Андрій Райкович повідомив “квартальним”, що цього року заплановано відремонтувати рентген – відділення в Центральній міській лікарні та закупити 2 сучасних цифрових апарати.

Великий обсяг робіт виконаний минулого року: капітально відремонтовані дві найбільші у Кропивницькому амбулаторії – на Жадова і на Колгоспній.

У першому кварталі 2017 року завершується створення перинатального центру ІІ рівня на базі капітально відремонтованого пологового будинку №1.

- Другий пологовий будинок ми переводимо туди, в комфортні нормальні умови, як для немовлят, так і для жінок. І на цьому крапка, – зауважив Андрій Райкович - У лікарні Св. Анни буде розміщено гемодіалізне відділення, бо хворим на нирки просто ніде лікуватись – це ганьба, що молоді люди стоять в черзі за життям! У поточному році на базі лікарні швидкої допомоги запрацює також інсультний центр. Зараз в місті дуже високий відсоток випадків інсультів, поширюються серцеві хвороби, а нормальних, сучасних умов вивести людину з кризових станів мало. Як запевняють спеціалісти, інсульти, інфаркти дуже помолодшали. Тому ключові напрямки охорони здоров’я бюджет міста намагатиметься підтримувати.

Усі новини