Андрій Райкович: стан виконання звернень громадян до міської влади у Кропивницькому буде під особливим контролем

Понеділок, 16 січня 2017 15:05

Стан розгляду звернень громадян до міського голови, які надійшли на “Гарячу лінію” міського голови та під час спілкування Андрія Райковича у прямому ефірі обласного телебачення, стало одним із головних питань апаратної наради у міській раді Кропивницького сьогодні, 16 січня.

За 10 місяців 2016 року на “Гарячу лінію” міського голови надійшло 6280 звернень від мешканців міста, з яких вирішено позитивно – 2674 питання. Про це повідомив помічник міського голови Андрій Лейбенко. Крім того, громадянам надано роз’яснення по суті питання на 3395 звернень, взято до відома – 74 звернення і 137 звернень залишаються в роботі.

На всі звернення, які надходять від кропивничан, відзначив Андрій Лейбенко, керівники відповідних виконавчих органів надають усну відповідь у телефонному режимі, або надсилають відповідь у письмовому вигляді. Після того, як виконавці передають копію відповіді на “Гарячу лінію” міського голови, оператори телефонують заявнику і підтверджують факт виконання звернення.

- Під час прямого ефіру на обласному телебачення до міського голови звернулися 119 мешканців міста, - відзначив помічник міського голови. - 33 звернення (28%) було вирішено позитивно, на 71 звернення (60%) жителі отримали роз’яснення по суті свого питання, на додатковий контроль направлено 11 звернень (9%), а саме: питання ремонту дахів багатоповерхових будинків, доріг та тротуарів, кронування дерев. Взято до відома – 4 звернення (3%).

Найбільше заявників турбували питання житлово-комунального господарства – 82 звернення (69% в загальній кількості звернень), проблеми транспорту та зв’язку – 20 звернень (складає 17%), інші питання – 17 звернень (складає 14%).

Якщо проаналізувати питання в розрізі житлово-комунального господарства, то із 82 звернень, що надійшли на гарячу лінію під час прямого ефіру, вирішено позитивно – 29% (24 звернення), дано роз’яснення – 66% (54 звернення), доведено до відома – 5% (4 звернення).

Найбільш поширеними в ефрі питаннями стали:

- ремонт доріг, тротуарів та дворів – 20 звернень;

- теплопостачання – 19 звернень;

- освітлення зовнішнє, прибудинкове – 16 звернень;

- ремонт дахів – 11 звернень.

Серед питань, пов’язаних зі сферою транспорту та зв’язку, 20 звернень спеціалістами вирішено позитивно (40% звернень) та надано обґрунтоване роз’яснення на 60% питань.

Найбільш важливими проблемами, спираючись на статистику звернень громадян, у Кропивницькому залишаються:

- робота пасажирського транспорту – 13 звернень;

- робота радіо, телемережі, інтернет – 5 звернень;

- робота стаціонарних телефонів – 2 звернення.

Серед пропозицій, направлених на підвищення ефективності діалогу з громадянами було запропоновано доручити відповідним комунальним підприємствам обстежити та

обрахування вартість робіт, які просять виконати мешканці міста через “Гарячу лінію” міського голови та розглянути можливість їх включення до галузевих програм 2017-2021 років.

Важливо також тримати на контролі виконання питань, з якими звернулись на гарячу лінію міського голови. А також, окремо, провести роботу з перевізниками щодо дотримання ними правил перевезення пасажирів.

Надзвачайно важливою назвав під час наради секретар міської ради Андрій Табалов функцію комунікації міської влади з громадою, яку виконує сьогодні “Гаряча лінія” міського голови.

- Я відчув це у п’ятницю, коли особисто мав можливість спілкуватися телефоном з мешканцями міста, - відзначив Андрій Табалов. – Люди насправді оперативно піднімають найважливіші для життєдіяльності громади питання. Так, найчастішими питаннями цього разу стали очищення від снігу вулиць у віддалених мікрорайонах, пішохідних зон, тротуарів, прибудинкових територій, виділення земельних ділянок учасникам АТО, вирішення проблеми з безпритульними тваринами. Як бачите, усі питання важливі і, головне, їх можна і потрібно вирішувати. Щодо тварин – безхатченків ми проведемо окремий День депутата, щоб детально з’ясувати як працює відповідна комунальна служба, які у неї є потреби, як вона справляється з роботою.

У свою чергу, міський голова Андрій Райкович, зважаючи на важливість постійного контролю за виконанням доручень, наданих за результатами роботи “Гарячої лінії” і прийомів громадян з особистих питань, запевнив, що керівники виконавчих органів особисто звітуватимуть під час апаратних нарад щодо стану вирішення порушених громадянами питань.

Усі новини