Андрій Райкович: «Питання енергоефективності — на першому місці для міської влади Кропивницького”

Понеділок, 23 квітня 2018 14:05

Цього року в Кропивницькому активно працюватимуть над питаннями впровадження енергоефективних заходів. Міський голова зазначив, що опалювальний сезон 2016 – 2017 років видався для обласного центру дуже напруженим. Газопостачальне підприємство «Кіровоградгаз» постійно шантажувало відключеннями котелень від блакитного палива, декілька разів його спеціалісти навіть вдавалися до цих заходів, лишаючи сотні багатоповерхівок, дитячих садочків, шкіл та лікарняних закладів без тепла.

Очільник міста наголосив, що місто не може постійно бути заручником стосунків між об’єктами господарювання. Нині настав час активно впроваджувати енергоефективні заходи: дитячі садочки, школи та лікарняні заклади потрібно утеплювати, аби економити вартість тепла та зберігати його в приміщеннях.

Минулого року на території ЗОШ № 17 збудували сучасну енергоефективну котельню, яка запрацювала на початку опалювального сезону 2017 року. Вона працює одразу на чотири соціальні заклади: ЗОШ №17, та три садочки:№№ 22, 48, 65. Андрій Райкович підкреслив, що за такими котельнями – майбутнє, їх треба встановлювати якомога більше.

- У Кропивницькому активніше треба створювати ОСББ, - наголосив міський голова. - Люди повинні розуміти переваги такого об’єднання, їм треба добре роз’яснити про можливості залучення інвестиційних коштів на утеплення, на те, щоб встановити єдиний котел на всю багатоповерхівку. Тоді вони будуть самі собі хазяї і не залежатимуть від централізованого опалення.

Профільний заступник міського голови Олександр Мосін та начальник управління ГУ ЖКГ Віктор Кухаренко отримали завдання від Андрія Райковича посилити роз’яснювальну роботу серед кропивничан про переваги створення ОСББ.

Усі новини