Андрій Райкович: педагоги Кропивницького – рушійна сила освітнього простору!

П'ятниця, 27 серпня 2021 15:35

Яскравим фіналом «Освітянської декади» у Кропивницькому став традиційний серпневий форум педагогічних працівників обласного центру. Сьогодні, 27 серпня,  він пройшов під призмою відзначення 30 – річчя незалежності України з гаслом «Освіта і час. Кропивницький вимір».

Фойє обласної філармонії, яка гостинно прийняла учасників форуму, цього дня  було поділено на просторові локації: тут відбулися численні майстер-класи, презентації, виставки.

Для освітянина початок кожного навчального року - як нова, хвилююча сторінка життя. Бо лише педагог, натхненний, відданий професії до останньої краплини, мудрий і енергійний щодня, щомиті віддає своє серце дітям. Розвиток та становлення освіти Кропивницького продемонстрували у створеному  відеофільмі.

Під час свого виступу начальниця управління освіти Лариса Костенко назвала здобутки освітянської галузі та окреслила головні завдання на наступні роки. Серед планів: продовження трансформації мережі закладів освіти, реалізація можливості створення авторських освітніх програм.

- У нас попереду чимало роботи. Ми повинні ще наполегливіше працювати, щоб реалізувати всі свої амбітні плани. Наші педагоги, кожна школа та дитячий садочок – це справжні лабораторії нових знань та сучасних ідей. Це творчі майданчики, де виховуються юні таланти, майбутнє нашої держави. Без системної підтримки міської влади в освітянському просторі міста не було б стільки помітних, якісних позитивних змін, - наголосила Лариса Костенко.

Варто зауважити, що розвиток освіти, підтримка усіх навчальних закладів міста у контексті цифрової трансформації - пріоритет роботи команди міського голови.

- Ми сьогодні багато говоримо про ІТ – технологій. І дякую вам, за те, що активно впроваджуєте їх у життя, користуєтеся ними на уроках і робите майбутнє ближчим для наших школярів. Знаєте, ви – вчителі не лише підростаючого покоління, а й всієї нації, - наголосив Андрій Райкович. - Торік у нашому місті було 126 медалістів. І це гарний результат, але не межа. Треба наполегливо працювати і далі. Розвиватись, і всі ці навички передавати своїм учням. Ви мусите бути драйверами у освітньому просторі. Я щиро бажаю всім вам міцного здоров'я: не забувайте вакцинуватися! Творчих здобутків, мирного неба і терпіння. Пам'ятайте: за вами – діти! І ми дотримали свого слова: тепер педагоги дитячих садочків отримають підвищені доплати за престижність праці. Зі святом вас. Щасливого навчального року!

Два міські педагоги - Сергій Лавров та Сергій Колісніченко, за участь та представлення освіти міста Кропивницького в п’ятдесятці кращих педагогів національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021, отримали від міського голови сертифікати на отримання грошової винагороди. 

Також сертифікати на отримання грошової винагороди за підготовку учнів, які продемонстрували на ЗНО найвищий результат - 200 балів були вручені: Валентині Григоренко, вчительці англійської мови закладу «Ліцей «Науковий»; Наталі Божко, вчительці англійської мови закладу «Ліцей «Науковий»; Костянтину Марченку, вчителю математики закладу НВО № 16; Оксані Бабич, вчительці біології закладу «Кіровоградський колегіум».

А керівники шкіл №№1, 2, 10, 14, 19, 33, Завадівської та Кущівської гімназій тепер матимуть можливість проводити уроки ще цікавіше та ефективніше - їм Андрій Райкович вручив сертифікат на комплекти сучасного обладнання Cаm touch, яке перетворює будь- яку поверхню на інтерактивну дошку.

До речі, нинішнього року педагогічна спільнота міста поповнилася 15-ма молодими колегами. Колеги зустріли їх бурхливими оплесками. Оскільки поруч з молоддю завжди крокує досвід, педагогічна конференція були також представлена освітянами, що працюють на педагогічній ниві із 1991 року. Це майстри, які вписали свої незабутні сторінки педагогічного життя в історію освіти рідного міста - всі вони отримали букети квітів, як знак глибокої поваги до їхньої натхненної праці.

 

Усі новини