Андрій Райкович: "Місто треба прибирати вже сьогодні, а не чекати офіційних суботників"

Понеділок, 16 квітня 2018 11:20

Сьогодні, 16 квітня, апаратну нараду міський голова Кропивницького Андрій Райкович розпочав традиційно з комунальних питань. Нині ще не вся територія обласного центру прибрана, впорядкована і вичищена від сміття. Останній сніг комунальники прибирали 29-30 березня, а чепурити місто почали з початку квітня. Очільник міста зауважив, що наявними ресурсами, які сьогодні має Кропивницький, протягом 2-х тижнів такий шматок роботи виконати дуже важко. Разом із тим міський голова вимагає, щоб на територіях комунальних закладів, на прилеглих територіях ЖЕО, біля магазинів, на зупинках громадського транспорту, навколо ринків, в центрі міста перше зимове сміття терміново прибрали.

- Окремо звертаюсь до керівників ЖЕО, ваші території — це не тільки двори багатоповерхівок, – наголосив Андрій Райкович. - Тому, якщо мене ще хоча б раз жителі міста ставитимуть, як неслухняного школяра, “в куток”, демонструючи то один шматок в хащах, то другий, надсилатимуть фото чагарників, смітників на “гарячу лінію”, у фейсбук, начувайтесь!

Окреме звернення міського голови було направлене до мешканців приватного сектора, щоб ті не палили зібране сміття. А Спецінспекцію Андрій Райкович попросив посилити перевірки і жорстко штрафувати за підпали сміття у дворах приватних домоволодінь, а також навколо цвинтарів.

- Погода суха, займається і горить все дуже швидко. Нам тільки такої біди не вистачає. Оперативно збирайте всіх квартальних, активістів і ставте їм завдання стосовно активізації весняного прибирання. Все сміття з дворів, городів треба збирати у мішки, а “Екостайл” вивозитиме їх на звалище, - зазначив міський голова. - Ніяких вогнищ, спалень і пожеж. Беріть це теж під особистий контроль. Щоб купи зібраного сміття і гілля потім тижнями не валялися вздовж вулиць приватного сектора.

Слідкувати за станом територій повинні і депутати. Андрій Райкович порадив кожному виїхати на свій округ і разом з активними громадянами попрацювати, щоб прибирання було не на словах, а реальне і по-господарськи.

Усі новини