Андрій Райкович: Ми будуємо для людей. Дороги - основа, ознака сучасного міста.

Четвер, 25 червня 2020 13:24

Про будівництво кільцевої дороги, реконструкцію транспортної мережі Балашівського промислового району в ефірі програми “Тема дня” на каналі “UA:Суспільне” розповів міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Нині, першочергово, на думку міського голови, вкрай важливо відремонтувати кільцеву дорогу. Вона оточує обласний центр і є дійсно стратегічною. Стан цієї дороги важливий і для сполучення з мікрорайоном Новим, адже він і Кропивницький вже стали єдиною адміністративною одиницею. І для Балашівського промислового району, аби ця територія, з її потенціалом з часом справді стала промисловим кластером.

- Я мав предметну розмову з головою ОДА Андрієм Балонем, і він підтримав цю ініціативу, - повідомив Андрій Райкович. - Ми звернулись до нього з листом, де задекларували свою готовність профінансувати проєктні роботи. Місто готове бути в цьому, як і в інших проєктах, партнером обласній владі.

Чи не найамбітнішим проєктом, що його планує втілити в життя міський голова є реконструкція транспортної мережі Балашівського промислового району, який є економічно важливим для міста. Незабаром там завершиться будівництво господарської каналізаційної системи. Також на Балашівці, на низці вулиць прокладено водопровід. Врешті тут з’явилась і аптека, якої місцеві чекали багато років. А от в інфраструктурному, інвестиційному ракурсі Балашівська територія програє через відсутність нормальних доріг, розумної транспортної розв'язки.

- Ми вже накреслили, яким має бути цей проєкт Балашівської транспортної магістралі. Це проєкт з кількох напрямків. Повірте, за масштабом і значимістю - не поступиться Арці, - зауважив Андрій Райкович. - Розумієте, вага цього дорожньо-транспортного об'єкта не лише економічна, а й соціальна.

Перший напрямок - ремонт дороги від проспекту Промислового через кільце через вулицю Руслана Слободенюка до олієжиркомбінату. Другий напрямок - від проспекту Університетського, через проспект Інженерів, по вулиці Олега Паршутіна, в район КХП, аж до Центральної райлікарні. Третій напрям - через вулицю Волкова в районі Бєляєва через кардіодиспансер, 8 школу, гімназію нових технологій до Обласної лікарні.

Не оминув Дмитро Кобець і питання щодо будівництва доріг на Новомиколаївці. Адже дехто з журналістів закидав міському голові, що вони будуються до м’ясокомбінату “Ятрань”.

- Дмитре, маю що відповісти. Я не хвалюсь, але коли “Ятрань” ставав на ноги, то дорогу до підприємства по тодішній  Куйбишева ми збудували самі. Тепер ця вулиця  Юрія Краснокутського. Це так, до слова, щоб не закидали, що Райкович всі дороги на Новомиколаївці будує до свого комбінату, - наголосив міський голова. - Там, до речі, інші потужні заводи: Гідросила, КХП, провідні лікарні, пологовий, льотна академія, школи і дитячі садочки. Ми будуємо для людей. Дороги - основа міста, ознака сучасного міста.

 

Усі новини