Андрій Райкович: мешканцям багатоповерхівок варто скористатися державними програмами тепломодернізації будинків

Понеділок, 14 червня 2021 16:16

Підготовку до опалювального сезону 2021-2022 років у Кропивницькому необхідно розпочинати вчасно  і проводити її потужно та динамічно. На цьому наголосив   міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 14 червня.

У цій роботі особлива увага має бути приділена житловому фонду міста, у тому числі багатоповерхівкам, що перебувають в управлінні ОСББ.

Спеціалісти головного управління  ЖКГ отримали завдання вести системний діалог  з представниками об’єднань сіпввласників багатоквартирних будинків і роз’яснювати мешканцям, що у пошуку шляхів зменшення сум у платіжках за комунальні послуги найбільше мають бути зацікавлені саме власники житла. Найефективнішим при цьому залишається економія енергоресурсів через теплову модернізацію житла. При цьому у громадян є реальна можливість стати учасниками  державної програми співфінансування енергоефективних заходів, чи використати пільгове кредитування..

- Люди повинні знати, що утеплення будинків, енергозберігаючі технології – це важливі питання, якими треба опікуватись вже сьогодні. Давно минув час дешевого газу, тому треба вчитись жити в нових реаліях, - наголосив Андрій Райкович. – Профільний міністр постійно наголошує на тому, що маємо використовувати наявний фінансовий ресурс. І ви зобов’язані пояснити кропивничанам, як це зробити.

Усі новини