Андрій Райкович: Кропивницький має бути комфортним для усіх мешканців, не зважаючи на складні погодні умови

Понеділок, 15 лютого 2021 14:57

Прибирати місто від снігу, посипати дороги тротуари, аби кожному кропивничанину було комфортно і зручно - такі головні завдання стоять перед комунальниками обласного центру. На їх ретельному виконанні сьогодні, 15 лютого, під час щотижневої апаратної наради наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Випробування для комунальних служб міста не завершилися: мокрий сніг, льодові дощі, ожеледиця, завірюха - це складні і небезпечні, як для пішоходів, так і транспорту умови в яких нині живе місто. Андрій Райкович подякував КП «Універсал - 2005», КП «Благоустрій» та працівникам ЖЕО за роботу, але в той же час наголосив на тому, що темпи робіт нині збавляти зарано.

- Якщо вночі великі магістралі іще вдається почистити, то вдень, коли різко змінюється погода і необхідно додатково посипати спуски-підйоми, тротуарні частини, це вже проблема, - наголосив міський голова. - Всі узбіччя і тротуари зайняті машинами. Пів машини на тротуарі пів - на дорозі. Як почистити якісно підбордюрні полоси?! Як взагалі проїхати габаритному транспорту.

Претензії міський голова озвучив також щодо стану тротуарів та зупинок громадського транспорту. Андрій Райкович вчергове закликав не лише комунальників, а й власників і орендарів усіх приміщень міста ретельніше прибирати території навколо, та посипати протиожеледною сумішшю, аби пішоходам було комфортно.

- Звертаюся до усіх керівників підприємств. установ та організацій Кропивницького: приберіть, будь ласка,  біля магазинів, кафе, аптек, офісів та навколо орендованих приміщень, не чекайте штрафів. Це ж не важко – прибрати сніг і піском посипати. Вашим же клієнтам буде зручно. Лопати - дуже ефективні знаряддя. Організовуйтеся гуртом і працюйте, - закликав очільник міста. - Управління ЖКГ, я не вперше акцентую увагу на необхідності ретельного контролю за благоустроєм на закріплених зупинках і тротуарах. У кожної території повинен бути відповідальний господар.

А спецінспекторів Андрій Райкович закликав активніше виявляти порушників і штрафувати їх гривнею.

Усі новини