Андрій Райкович: Кропивницький, крок за кроком, стає затишнішим містом для своїх мешканців

Четвер, 2 грудня 2021 18:02

У поточному, 2021 році,  зроблено чимало, щоб Кропивницький  став ще затишнішим містом для своїх мешканців. До 40 вже збудованих і капітально відремонтованих доріг додали надзвичайно важливу транспортну розв’язку -  вулицю Вокзальну, на ремонт якої містяни чекали майже 20 років.

Про це сьогодні, 02 грудня, під час свого звіту перед громадою міста повідомив Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Вулиця Вокзальна - одна із стратегічних магістралей, що з'єднала дві частини міста. Дорожники вклали тут новий асфальт, а спеціалісти Кропивницького водопровідно – каналізаційного господарства змонтували нову нитку водопроводу. Проєкт коштував 58,8 млн. грн для міського та державного бюджетів. Наступного року на Вокзальній розпочнеться ІІ черга ремонту: буде прокладено тротуарну частину дороги, облаштовано велодоріжку, освітлення і встановлено нові зупинки.

Також цього року відремонтували вулиці Чернишевського, Ковпака, Петра Левченка, Шкільну, Кропивницького та провулок Алтайський, на фініші перебуває  ремонт вулиці Василя Нікітіна, реконструювана  алея між мікрорайонами Попова і Жадова.

- Чесно скажу, що кожен об'єкт, збудований, відновлений, відремонтований у такий фінансово складний рік - дорогого вартий. І в прямому, і в переносному розумінні. Я в своєму житті немало збудував, тому маю право на таку оцінку, - зазначив Андрій Райкович. - Але місто вкрай  потребує ремонту доріг, нових тротуарів, особливо у центрі, тому і наступного року, і далі серед пріоритетів будуть наступні транспортні магістралі - вулиця Металургів, Промисловий проспект. Оновлення доріг потребують райони Волкова і Бєляєва. Кажуть: є дорога - є життя!

У поточному році продовжилася реалізація проєкту «Світле місто». У Кропивницькому вже є  14,5 тисяч світлоточок, 655 світильників замінили на енергоефективні у цьогоріч.

- Місто стало світлим. А люди хочуть бачити освітленими  і провулки, і маленькі вулочки, і нові нарізи, де будується приватний сектор. Це поступово також зробиться. Чесно - хочеться швидше. Але правда  і у тому, що наразі ми не знаємо, не відчуваємо, якими будуть компенсаторні вливання, що поверне держава  містам у зв'язку із величезним фінансовим тягарем у розрахунках за газ, - пояснив міський голова.

Також у 2021-му виконували і менші за розмахом, але не за значенням роботи.

  • Зроблено капремонт трьох світлофорних об’єктів ;
  • відновлено та нанесено 23,2 км дорожньої розмітки ;
  • ліквідовано понад 200 сміттєзвалищ;
  • відремонтовано 83 пасажирських ліфта на 4,1 млн грн.; 
  • проведено стерилізацію 663 тварини на суму 0,6 млн грн.;
  • висаджено 94,7 тис. квітів, 382 дерева.

Усі новини