Андрій Райкович: комунальники Кропивницького зуміли протистояти стихії та забезпечили безперебійну роботу всіх міських служб

Понеділок, 5 березня 2018 10:29

Сьогодні, 5 березня, апаратну нараду міський голова Кропивницького Андрій Райкович за традицією розпочав з питань комунального порядку.

Оскільки нинішня весна відзначилася снігом, хуртовиною, заметілями та ожеледицею, від кропивничан міська рада отримала багато зауважень з приводу невчасно прочищених тротуарів та зупинок. Але Андрій Райкович наголосив, що головне завдання комунальні служби виконали: транспортного колапсу в місті немає. Транспорт рухається у штатному режимі, люди працюють по півтори-дві зміни без відпочинку. Зважаючи на червоний рівень небезпеки, пов’язаний із погодними умовами, значною кількістю опадів упродовж останніх діб, місто зуміло пережити стихію і забезпечити роботу всіх служб.

- Ми працюємо у штатному режимі, – наголосив міський голова - Активно комунікують управління ЖКГ, розвитку транспорту та зв“язку, МНС, поліція, комунальні служби. Велика подяка журналістам, які теж інформують про певні критичні ділянки на вулицях обласного центру. Я також вдячний керівникам підприємств, депутатам-заводчанам, які допомогли технікою. Таких не дуже багато, але спасибі всім за участь і розуміння.

Проте, на переконання міського голови навіть з великою кількістю сучасної техніки стихію буде неможливо приборкати, якщо власники офісів, торговельних закладів, громадського харчування не прибиратимуть сніг на прилеглій території. Є й недопрацювання. КП Відзначив очільник міста і певні недопрацювання. Так, КП “Універсал-2005” вже має прописану і перевірену формулу, як чистити магістралі міста, реагуючи на критичні сигнали. А от другу лінію: тротуари, зупинки, вулиці на околицях, вивіз сміття - комунальному блоку ще треба доопрацювати.

- Нам є, що вдосконалювати, - зазначив Андрій Райкович. - Але ще раз висловлюю всім комунальним службам подяку. Працюємо далі, не випускаючи з-під контролю жодної можливої екстримальної ситуації.

Усі новини