Андрій Райкович: ефективне господарювання в умовах жорсткої економії коштів є гарантією стабільності розвитку міста

Понеділок, 25 січня 2021 13:01

Кожна галузева програма соціально – економічного розвитку території Кропивницького, кожен проект, що планується до  реалізації у поточному році, кожен його кошторис мають бути фахово проаналізовані і ретельно перевірені. Сьогодні обласний центр живе в умовах максимальної економії коштів. На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради, сьогодні, 25 січня.

- Минулого тижня я був зі своїми колегами, міськими головами, у Прем'єр-міністра України. Розмова була не з легких. Центр не особливо хоче розглядати і зрозуміти логіку і аргументи очільників міст, бо “державі важко” і території зобов’язані власними силами і коштом вирішувати питання компенсацій підвищення тарифів. Тобто, ми маємо  взяти на себе додаткові навантаження і покрити різницю в тарифах коштом міського бюджету, - відзначив Андрій Райкович. - Щоб ви розуміли: збиток КП “Теплоенергетик” за сукупними розрахунками складає 30 - 40 мільйонів гривень щомісяця! Не треба зайвий раз пояснювати, чим це обертається для міського бюджету розвитку.

Тож міський голова вчергове закликав до ефективного господарювання, якісного менеджменту, контролю за кожною копійкою, адже місто оперує народними грошима. Секретар міської ради Олег Колюка отримав завдання попрацювати з головами фракцій і керівниками постійних депутатських комісій, щоб депутатський корпус ще до сесійного засідання, на якому затверджуватимуться галузеві програми, розумів усю складність поточного моменту і наявної фінансової ситуації.

- Я, як ніхто, налаштований розбудовувати місто. Але, коли постане  дилема - платити за світло і тепло в лікарнях, школах, дитсадках, купувати медикаменти, лікувальну апаратуру, чи будувати фонтани та амфітеатри, вибір буде зрозуміло яким!

Усі новини