Андрій Райкович: для реалізації у Кропивницькому важливих соціальних проектів необхідно активніше залучати державні інвестиції

Понеділок, 4 червня 2018 13:44

Хід реалізації медичної реформи в області став головною темою засідання регіонального відділення Асоціації міст України у Кропивницькому. Дискусії навколо обговорення теми реалізації однієї із суспільно резонансних реформ були жвавими і гарячими. Це відзначив голова обласного відділення АМУ, міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 04 червня.

Очільник міста повідомив, що начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук під час засідання презентувала досвід Кропивницького у просуванні реформи, а керівники територій порушили багато актуальних організаційних питань, притаманних кожному регіону.

- Люди, особливо похилого віку повинні від у доступній, простій, зрозумілій формі отримати консультації, всю інформацію і оформити декларації з лікарями, - висловив переконання Андрій Райкович. – Але надзвичайно важливо також залучити до реалізації проектів галузі охорони здоров’я в обласному центрі державні кошти із фонду регіонального розвитку.

Ми “свої зуби” в цих проектах, у відстоюванні інтересів міста, в залученні державних інвестицій під розроблені проекти не показуємо. Ми чекаємо, що нам ці мільйони принесуть на блюдечку. Не принесуть! У нас що не має об'єктів, які потребують колосальних капіталовкладень?! У галузі ЖКГ, в медицині, в освіті, по капітальному будівництву, в енергетиці! Колеги! Гроші треба вигризати. Проекти потрібно готувати наперед, вести інтенсивний і постійний діалог з обласною владою, з профільними міністерствами, з народними депутатами.

Міський голова доручив департаменту з економічного розвитку, торгівлі та інвестицій негайно активізувати роботу з підготовки і просування проектів у тому числі перспективних і надавати йому особисто щоквартальну інформацію про хід реалізації проектів.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13