Андрій Райкович: час вимагає від нас прискорення в реалізації актуальних для громади Кропивницького проєктів

Понеділок, 18 січня 2021 12:21

Кропивницький - серед п'яти українських міст, що перемогли в першій хвилі відбору кандидатів на участь у Програмі покращення Індексу конкурентоспроможності міст від USAID.

Про це повідомив Кропивницький міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 18 січня. Успіх команди департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради дасть можливість Кропивницькому  отримати різнопланову експертну допомогу з покращення бізнес-клімату обласного центру. Нині місто вже готує першу зустріч з експертами в on-line форматі.

- Я хотів би, щоб не лише економічний блок, а й всі галузеві управління за своїми напрямками вивчали пропозиції усіх міжнародних програм, оперативно готували проєкти, заявлялися з ними на конкурси і здобували фінансову можливість, додатковий ресурс для розбудови інфраструктури міста, - наголосив міський голова. – Час вимагає від нас, шановні колеги, прискоритися, шукати нові форми, нові джерела фінансування. Одним міським бюджетом ми не зможемо закрити всі наші питання. Ми прагнемо реалізації більшої кількості гарних і потрібних проєктів для громади міста.

Минулого тижня міський голова також поспілкувався з послом США в Україні. І серед ключових меседжів, які озвучила Крістіна Квін - тісна співпраця з проєктами USAID. Місто, в рамках проєкту “Енергетична безпека” вже почало діалог щодо грантової допомоги у проведенні паспортизації системи теплопостачання:  підписано Меморандум про співпрацю, готуються установчі збори в online-форматі.

- Це надзвичайно серйозна робота, до якої мають бути готовими всі управління. Бо теплопостачання - це територія всього міста, це об'єкти різних сфер, це стратегія №1 не лише для комунальників, - акцентував увагу колег Андрій Райкович. - До того ж, я знаю, що в нашому місті розпочинає роботу регіональний офіс супроводу проєктів Європейської асоціації публічно-приватного партнерства. Іноземні інвестиції - це важливий інструмент конкурентної спроможності як бізнесу, так і територій.

Департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради міський голова подякував за активну позицію, і наголосив, що заявлені наміри мають залишитися не лише на папері.

Усі новини