Анатолій Кравченко: Кропивницький можна малювати роками й десятиріччями

Четвер, 3 жовтня 2019 16:08

«Акварельна Україна: Одеса – Кропивницький» - виставка під такою назвою відкрилась сьогодні, 03 жовтня, в художньо – меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна. На виставці представлені роботи відомих одеських митців, заслужених художників України Анатолія та Галини Кравченків.

Честь відкривати виставку у Кропивницькому випала заступнику міського голови Кропивницького Олександру Мосіну.

- Останнім часом, через зайнятість мені рідко вдається бути в такій творчій атмосфері, - поділився враженнями Олександр Мосін. – Від імені міського голови Андрія Райковича, хочу подякувати вам за вашу прекрасну творчість, за те, що на ваших картинах дуже багато нашого прекрасного міста – Кропивницького.

Олександр Мосін вручив Анатолію Кравченку, який особисто прибув на відкриття, пам’ятні подарунки та  квіти від міської ради.

На виставці представлені майже 50 картин, написаних з 2003 по 2019 рік. Подружжя художників працюють в техніці акварелі, живопису, монументального живопису і книжкової графіки. Улюблені жанри – пейзаж і натюрморт. Влаштування виставки творчого подружжя у Кропивницькому не є випадковістю, адже Анатолій Кравченко неодноразово бував у нашому місті, брав участь у різних мистецьких пленерах.

- Для мене – це чудове місто з прекрасними куточками архітектури, - зазначив художник. – Я був вражений, що тут можна малювати  роками й десятиріччями, весь час знаходити нові враження та нові мотиви. Ти наче опиняєшся в якомусь італійському чи німецькому містечку, це абсолютно європейське місто і по архітектурі, принаймні його історичний центр, і головне – люди доброзичливі, з гумором. І ти почуваєшся прекрасно.

Виставка підготовлена у співпраці з Одеською обласною організацією Національної спілки художників України за ініціативи та сприяння власника галереї «Єлисаветград» Миколи Цуканова.

«Акварельна Україна: Одеса – Кропивницький» презентується в рамках музейного мистецького проекту до Дня художника «В майстерні художника», який має на меті популяризацію творчості українських митців і передбачає влаштування персональних виставок та видання каталогів з інтерв’ю - роздумами художників про мистецтво та життя, репродукціями творів, які яскраво відображають їхні творчі пошуки.

Усі новини