Година Землі

2019 рік

У Кропивницькому Годині Землі присвятили Годину Музики!

Неділя, 31 березня 2019 14:19

Кропивницький вже традиційно долучився до участі у Всесвітній акції Година Землі 2019. Кропивничани зібралися у суботу, 30 березня на площі перед міською радою, щоб підтримати людей всієї Землі у прагненні бути впевненими у щасливому майбутньому планети, у боротьбі з глобальними змінами клімату у світі.

- Україна долучилася до міжнародної акції у 2009 році, - відзначив заступник міського голови Андрій Паливода. – Головний месседж цьогорічного відзначення Години Землі – тісний зв’язок людини з природою і зменшення впливу наших споживацьких звичок на довкілля планети Земля.

Цього дня на площі перед міською радою, як і в тисячах міст і селищ всіх країн світу, о 20.30 на одну годину вимкнули світло. Таким чином громадяни привертають увагу суспільства до екологічних проблем свого мікрорайону, міста, країни і всієї планети.

У Кропивницькому акцію підтримали 25 закладів громадського харчування, а члени міського велоклубу «Там, Де Ми» і шанувальники велосипедного руху в обласному центрі приїхали на акцію з гаслом «Запалимо вело ліхтарі!».

Святковий настрій на площі цього вечора створили музиканти міського професійного духового оркестру з диригентом Богданом Максименком та солістом Олександром Безаєм. Годину музики оркестр присвятив Годині Землі. Українську народну пісню змінювала класика, звучали всесвітньовідомі хіти, на площі у вальсі і танго кружляли пари  кропивничан, а довгі і щири аплодисменти супроводжували  кожну мелодію, як символ вдячності за подароване з любов’ю мистецтво.