2019 рік

Європейський тиждень сталої енергії

Європейський тиждень сталої енергії - найбільший захід, присвячений відновлюваним джерелам енергії та ефективному використанню енергії в Європі та за її межами. Він об'єднує державні органи, приватні компанії, неурядові організації та споживачів для просування ініціатив з енергозбереження та використання поновлюваних джерел енергії для отримання чистої, безпечної та ефективної енергії.

Усвідомлюючи важливість заходу для майбутніх поколінь Міською радою міста Кропивницького було створено робочу групу з проведення Днів сталої енергії в місті, завданнями якої стали розробка заходів та плану їх проведення. До робочої групи було включено фахівців всіх виконавчих органів, що сприяло більш широкому  та ефективному залученню мешканців міста до заходів.

З метою ознайомлення містян з енергоефективними та енергозберігаючими технологіями, департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій було організовано виставку «Енергоефективність. Енергозбереження». Під час виставки презентовано  енергозберігаюче обладнання та новітні енергоефективні матеріали, які використовуються в сучасному будівництві та оснащенні помешкань.

Активно долучилися до святкування днів енергії заклади культури, освіти та лікувально-профілактичні установи міста. В освітніх закладах проведено виховні години та тематичні уроки, творчі та рольові заняття на тему енергозбереження. В медичних закладах проведено конкурси та виставки дитячої творчості, наради та лекції щодо економного використання всіх видів енергії та правильного поводження з побутовими відходами. В закладах культури відбувся перегляд відеоматеріалів та презентацій, стосовно економного споживання енергоносіїв, представлення книг які вчать  людство жити в злагоді з природою та економити на використанні енергоресурсів. Заклади молоді та спорту теж внесли вагомий вклад в пропаганду енергоощадності та енергоефективності, провели ранкову руханку та масштабний велопробіг містом з символікою що спонукає до збереження планети.

Велика подяка небайдужим активістам та учасникам проекту «Велокроп» за популяризацію здорового способу життя та екологічного транспорту. Шанувальники велосипедів організували фантастично гарний конкурс на найкраще освітлення велосипеду та здійснили вело прогулянку вечірнім містом.